vineri, martie 18

Teza 2: Responsabilizeaza-te

Desteapta- te Romine din somnul cel de moarte!

Poate vechiul nostru imn cere totusi putin prea mult de la noi... Ce zici de: Trezeste-te Romine din pasivitatea ta intelectuala!

Serios acum, daca noi ca societate stim sa facem ceva bine, e sa plasam responsabilitatea la aproapele nostru... sau departatul nostru.. nu conteaza sincer - cat timp putem sa zicem "E vina lui" suntem fericiti.

Imi revars frustrarea pentru ca mi s-a umplut paharul si a dat pe afara. Azi am auzit pe cineva furios pe multele canale de televiziune care il mint cu informatii false, plangindu-se ca de ce domnule e el obligat sa se uite la stirile astea perfide. Cand i s-a atras atentia ca ar putea sa schimbe canalul (cu minunata inventie numita "telecomanda") a raspuns infumurat ca sigur... ar putea... dar canalul e deja setat cand ajunge stimabilul acasa.

A cui vina era? A statului desigur, care trebuia sa rezolve rapid problema. Cum? Cu mai multe norme, restictii si controale. - Sa se dea lege sa poti sa cumperi doar canalele "bune".

M-am blocat. Cum Doamne bate-ma cu un par cu tepi sa spui asa ceva? Cum sa ajungi atat de comod incit sa te astepti ca statul sa faca treaba pe care foarte simplu ai putea s-o faci in fotoliu folosind doar degetul index (presupunem aici ca ai o masuta linga fotoliu pe care e asezata frumos telecomanda).

S-a ajuns din pacate prea departe. Ne asteptam ca in orice facem sa ne apere statul - etnobotanice: Nu putem sa-i tinem pe copiii nostri din a consuma - sa se dea lege; pornografie: adolescentii ar putea sa vada asa ceva la tv - sa se dea lege;

Te rog! Mult! Ia tu deciziile tale. Gindeste singur. Alege tu brandul de cascaval pe care il cumperi si accepta ca trebuie sa incerci pina gasesti cel mai bun raport-calitate pret. Decide singura daca iti trimiti copilul la o scola confesionala sau un liceu teoretic. Alege un canal de TV dupa ce treci prin multe emisiuni si iei decizia ca unele nu te intereseaza, altele exagereaza prea mult.

Responsabilizeaza-te!

Nota: Na ca am scris si eu un post politically correct.
Nota: Responsabilizeaza-te e un cuvant prea lung, ar trebui sa fie ilegal.

2 comentarii:

  1. DA! Soluția nu e mai multe norme la nivelul de deasupra, al statului, ci mai multă educație și responsabilitate la nivelul individului.

    RăspundețiȘtergere
  2. In acest ritm putem sa interzicem tot ceea ce nu-i convine unui individ in sinea lui, care considera k daca ceva nu e bun pentru el, statul este de vina pentru existenta acelui lucru. Ar trebui ilegalizata si PROSTIA....o Dumnzeule, ce mare minune ar fi.

    RăspundețiȘtergere