luni, martie 28

Schema de conversatie despre saraci


Acuma serios. Pe langa schema de conversatie care e in gluma, in parte,
 eu chiar cred sincer ca oamenii au in natura lor sa ajute oamenii.

Cred ca legile menite sa ajute saracii doar folosesc in mod ineficient resursele pentru ei, dand la tot felu' de papagali care nu merita si descurajand pa' aia care i-ar ajuta daca n-ar fi legile, ca doar platesc taxe si impozite sa fie ajutati saracii, nu?


Off Topic: I'm taking post subjects. Primesc cu deschidere propunerile voastre despre ce sa mai scriu in comentariile la acest post ^^.

9 comentarii:

  1. incalzirea globala. sau schimbarea climei, cum s-o mai chemand acum. imi pare un subiect bun de exersare a arborilor logici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clima - natura - arbori - hehehehe. Get it? (Nu, am intelex.) XD

    RăspundețiȘtergere
  3. on topic: eu cred k oamenii sunt prin natura lor mai degraba egoisti.si orice actiune altruista are in esenta un scop sau o motivatie egoista.
    off topic: profii inapti. incapabili. care te cheama la facultate ca sa pierzi timpu. ca sa iti explice intr-un discurs de 10 min de ce trebuie s porti cravate curate. (da, astea sunt frustrarile unui om proaspat iesit de la un astfel de curs:-< )

    RăspundețiȘtergere
  4. Legea nu forteaza intrajutorarea nevoiasilor, ci in principiu, prin programele de securitate sociala, asigura un minim maxim pe care o anumita comunitate si-l poate permite.

    Mi se pare ipocrita suprasimplificarea si reducerea dilemelor la oamenii sunt esentialmente buni si nu au incredere in bunatatea celorlalti.

    Sunt foarte multe nevoi, foarte multe resurse, foarte multe informatii, foarte putine persoane capabile sa actioneze avand o imagine de ansamblu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Legea nu forteaza intrajutorarea nevoiasilor: Ah da, mereu uit ca o face cu banii statului veniti din natura-i divina si nu din banii mei platiti cel putin la fiecare TVA.

    @un minim maxim pe care o anumita comunitate si-l poate permite: Hotarand ei cu cine esti in comunitate, ce e minim si ce e maxim.

    @foarte putine persoane capabile sa actioneze avand o imagine de ansamblu: Asa ca sa ne spuna mult-mai-luminatul-si-binevoitorul stat cum sa facem.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bah Dave baietii astia din ministere sunt oameni cu carte domle' - stiu ei mai bine
    Dar serios acum: E greu sa centralizezi banii astia si sa ii dai daca nu ai statu' sa te ajute - nu cred ca functioneaza un simplu "dat 50 de bani cersetorilor"

    RăspundețiȘtergere
  7. Ianku D. Hoodenoara30 martie 2011 la 15:38

    Fie, da' parlamentaru'-i scump rau, si tot ce vine cu el. Io asa, as prefera sa angajez ceva agentie, sa legitimez ceva ONG sa centralizeze mai degrab'.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nr 6 si Anonim: De ce pornim de la premisa ca e nevoie sa centralizezi asta? Orice altceva merge mai bine daca nu e centralizat, de ce in cazul asta ar fi altfel.

    Tocmai pt ca exista informatii foarte multe si factori de luat in considerare nu e in stare un organ central sa se descurge. Piata libera (chiar si cea a ONG-urilor) face o trebaba mai bune. Dar ca asta sa functioneze e nevoie ca statu sa nu mai confiste atat de mult din cat castigam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ianku D. Hoodenoara31 martie 2011 la 14:32

    Pai daca nu e centralizata cererea si oferta de caritate, macar pe cateva centre majore, atunci cei mai "mobili" nevoiasi fac cel mai mult marketing si primesc cel mai mult, in timp ce aia mai "imobili" si adesea mai nevoiasi primesc mai putin. Tot ce zic e ca la asta se ajunge chiar cand pivatizezi caritatea, centre mai degraba maricele cu credibilitate.

    RăspundețiȘtergere