sâmbătă, martie 26

Chaos protocol: Truth

Suntem ipocriti la patrat. O data factual - pentru ca desi sustinem sus si tare ca adevarul e bun - toata lumea minte. A doua oara principial -  pentru ca desi demonizam minciuna, in adancul sufletului nu ne putem imagina o lume fara ea. - hmm... poate nu ipocrit e cuvantul... ignorant se potriveste parca mai bine in cazul al doilea.


Nu vrei sa-i zici copilului tau ca Mos Craciun nu exista - o sa afle la un moment dat si nu vrei sa aduci tu vestile rele (Vlad Tepes nu a fost singurul care a taiat capul mesagerului). Nu vrei sa-i zici prietenului tau ca puiul pe care l-a gatit la cuptor abia se incadreaza la categoria comestibil - el a depus efort sa te faca pe tine sa te simti bine, de ce sa-l faci pe el sa se simta prost?

Cliseic - Adevarul doare. Minciuna alina. Adevarul te lasa vulnerabil. Minciuna te protejeaza. Vorbim poate la fel de rar de frumosul adevar cat de trista minciuna.

Toate chestiile astea duc la o singura concluzie: Adevarul este incompatibil cu viata mea!


Ei bine.. hai sa testam asta! Miercuri, 30 martie o sa pun in aplicare experimentul - 12 ore de cand ma trezesc nu am voie sa zic decat adevarul. In acele doisprezece ore, Zar o sa aiba doar o singura fata.
Fara nici un strop de mila o sa iti zic fix cum arata blugii aia pe tine, ce ma sperie pe mine cel mai rau si cand a fost ultima data cand te-am vizualizat fara haine (oh doamne sper sa nu ma sune fratimiu)

10 comentarii:

  1. Bai nene sincer ce postezi tu aici nu mi se par revelatii sau niste inventii uimitoare,cu atat mai putin cat sunt ADEVARURI(ha,iar ne lovim de acest cuvant)generale,legi ale firii sau subiecte para-discutate incat orice idee formulezi completezi cliseele!Cu resoect,un cititor al acestui blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut, clisee si truisme - vasta majoritate a comunicarii e formata din ele. Nu cred ca Zar cauta sa ne ilumineze pe noi astia super-aware de adevaruri generale. Hehehe. Cred ca mai degraba poanta era experimentu de brutal honesty de miercuri. Un preview, poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc :D - nu sunt inca destul de arogant incat sa visez la crearea de material complet nou asa ca daca reusesc macar sa completez un cliseu sunt multumit. Plus miercurea mea o sa fie o zi foarte distractiva si o reala (ca sa nu folosim "adevarata") noutate pentru mine :P

    PS look forward for update on Wednesday

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok... Note to self... Try to avoid Zar miercuri

    RăspundețiȘtergere
  5. Why does everyone say that? Jocul meu chiar e privit ca o agresiune impotriva societatii?

    RăspundețiȘtergere
  6. Da. Este dovada faptului ca subconstient oamenii se tem de adevar si cunosc perfect faptul ca nu adevarul este norma:D

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim: Da, Zar nu e un filosof care va revolutiona paradigma gandirii moderne. Ce surpriza? Zar, cred ca esti devastat sa afli asta:)

    Zar posteaza (ca noi toti de altfel) despre lucruri care se stie, dar care trebuie amintite, intr-un format mai prietenos ;)

    PS. Si sa atentionezi oamenii ca se exprima in clisee a devenit in era noastra un cliseu :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @LYcu daca tot imi pierd timpul sa citesc ceva(timp care nu prea mai are rabdare cu oamenii)vreau sa gasesc NU O INVENTIE si nicidecum o REVELATIE,dar macar o analiza subiectiva a unor CLISEE care intr-adevar sa ma surprinda,sa-mi schimbe modul de a le analiza.

    PS: as intra pe blog-ul tau,dar daca ma ia somnu te iau la palme!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da ba Zar si Lycu, sa va fie rusine, bai.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dave: Sa-mi fie rusine ca am zis "lucruri care se stie":)

    RăspundețiȘtergere