luni, martie 7

Danutz

Danutz are aproximativ 16-17 ani. Este un baiat confuz. Nu prea stie ce ii place. Nu prea stie ce o sa faca in viata. Se plictiseste des. Danutz este un baiat destept. Stie multe lucururi si este destul de witty. E interesat de tot si toate dar de nimic in mod special.

Dupa cum ii este soarta Danutz este la liceu, la clasa de mate-info. Colegii lui Danutz sunt mari mari tocilari, majoritatea. In afara de tocilari mai are 3 colegi care sunt cocalari infecti. Cocalarii par a fi favorizati de profi. Danutz nu intelege de ce.
Nu prea ii place la scoala. Deobicei intarzie, nu isi "invata lectia" si nu isi "face temele".

Intr-o primavaratecha zi de marti Danutz se trezeste la 7:00. 

Are prima ora la 7:30. Ar putea sa se grabeasca foarte tare si sa ajunga la timp. S-a gandit ca nu are rost. Si-a facut toaleta de dimineatza. 7:15. A luat micul dejun. 7:25. S-a aranjat frumos ca avea de gand sa se vada cu o tipa de care ii placea dupa scoala.7:40. A plecat spre scoala. 08:05. A ajuns in clasa. Are ora de dirigentie. Dirigul il intreaba ce e cu el, ii atrage atentia ca ora a inceput de peste 30 de minute. Danutz explica ca s-a impiedicat de cainele sau "Petic" iar acest eveniment i-a dat peste cap toata dimineata. Dirigul este nemultumit. Il pune pe Danutz sa faca un dans interpretativ in fata clasei. Danutz executa. Se amuza. E multumit ca a reusit sa intarzie desfasurarea orei pana aproape de pauza.8:20

In pauza Danutz se uita pe fereastra si se gandeste ca ar fi vrut sa mai doarma un pic. Ar fi vrut sa se duca la baie, dar i-a fost lene. Urmeaza ora de istorie.

8:30 Incepe ora. Profa de istorie prezinta niste date seci si irelevante, alternand asta cu discutii despre "ce ati mai facut in weekend" cu cativa colegi cu care "se intelegea ea". Danutz se uita pe geam. Se plictiseste. La un moment dat vede ca profa incepe sa aiba un ton mai pasionat. O asculta cu atentie. Profa incepuse sa povesteasca despre "natia nemernica care sunt ungurii". Lui Danutz ii pica fata. Se uita la profa cu ochii mari si gura larg deschisa incercand sa-i comunice mesajul "What the fuck?!". Profa se uita ciudat la el, dar in final il ignora si continua. Danutz ridica mana. Profa il ignora. Danutz se enerveaza si incepe sa se joace ceva pe mobil. Se termina ora 09:20.

Pauza. Urmeaza ora de romana. Danutz se duce sa vorbeasca cu fata cu care avea intalnire dupa scoala. Se simte bine, flirteaza un pic, schimba cateva idei haioase, povesteste despre ora enervanta de istorie. Se simte revigorat. Se intoarce curajos in clasa pentru ora de romana.

09:30. Incepe ora de romana. Profa nu vine. Danutz incepe sa scrie poezii absurde despre diverse profanitati si le arata colegei de banca. Colega de banca este scarbita dar amuzata. 09:40 Profa tot nu a venit. Danutz se plictiseste. 10:00 Profa ajunge in clasa. Danutz este foarte plictisit. Profa incepe sa vorbeasca despre Liviu Rebreanu, mai deviaza din cand in cand ciudatenii pe care le-a vazut la TV. Danutz se plictiseste."E ok profa, adica e bine intentionata, but she is so fucking boring" se gandeste el.

10:20 Pauza. Urmeaza 3 ore de info. Danutz stie ca la orele de info se dicteaza sau se scriu programe care ordoneaza un sir de numere. Se plictiseste rau anticipat. Se hotaraste sa se duca acasa.

Macar avem multi olimpici internationali la matematica!

Disclaimer: Orice asemanare cu persoane reale este perfect intamplatoare.

3 comentarii: