joi, martie 10

Danutz 2

Dan are 20 - 21 de ani. Stie cam ce vrea de la viata dar nu-i e clar cum o sa ajunga acolo. Dan, nu Danutz, pentru ca in liceu profa' de bio a zis ca nu o sa-l ia nimeni in serios daca se prezinta cu un diminutiv. A fost dezamagit sa afle ca profa' avea dreptate.

Lui Dan nu-i place tranzitul. Face 40 de minute pana la facultate in fiecare zi - cam pierde timpul. Lui Dan nu-i plac oamenii din Bucuresti - se grabesc mereu, se uita ciudat la tine daca ii intrebi ceva si scuipa pe jos.

Dan nu mai intarzie. Ajunge la fix. Profu' nu-i acolo. Intarzie vreo 15 minute dar e ok zic colegii - sfertul academic. Isi pune mana la cap; sfertul academic e altceva.

Profu incepe sa dicteze din carte. Colegul din stanga da din cap frenetic la fiecare fraza a marelui lector.

Dan ridica mana - sugereaza sa se discute altceva decat ce scrie in manual. I se atrage atentia ca are manualul tras la xerox si asta e "copirait infringimant" dupa care se continua cu dictarea. In cealalta parte a salii cineva arunca cu avioane de hartie. Dan se amuza. Proful ignora - se pricepe profu' la ignorat.

Dan ar pleca sa invete singur la biblioteca dar trebuie sa stea - nu te primeste in examen fara prezente la curs. Ar scrie poezii dar n-are cui sa i le arate. Lasa pixu jos si devine atent la colega din dreapta - e imbracata tzais: puf roz la gat si colanti cu floricele. Sta cu capul pe carte si doarme. A lasat bale pe banca.

In fata doi joaca Chicken Invaders. Unul face curcubeu pe carte cu markerele - trebe' subliniat tot ce zice domn'profesor la curs ca sigur pica la examen.

In spate doi baieti la costum vorbesc despre cum ar trebuii "expulzati cu celeritate" tiganii imputiti. Ei nu discrimineaza; se intampla ca toti tiganii fura - e genetic. Lui Dan ii e frica - poate ajunge mai prost dupa ora asta.

Cineva epateaza cu o fraza in latina dupa care intreba a cui capitala e Lisabona. Dan zambeste larg. Stie ca o sa aiba cine sa-i ia comanda de meniu Big Mac dupa ce termina facultatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu