miercuri, februarie 9

Q & A

Doua povestioare care apartin altor persoane, care m-au socat destul de tare incat am vrut sa scriu despre ele. Evident, am cerut permisiunea celor doi inainte :P


Domnul Q. 

Q. este in liceu, intr-un oras din provincie. Prima trasatura a lui pe care o remarci de la distanta este parul: mare, cret si roscat - sau blond, imi scapa acest detaliul. Oricum, par mare care iese in evidenta.

Intr-o zi, in timp ce merge pe un bulevard, o masina trece pe langa el, incetineste si incepe sa mearga in paralel cu Q. Se coboara un geam si iese un cap dubios, tuns scurt si cu un cercel intr-o ureche: "Pst, baiatu', ia vino putin." Q. grabeste pasul. Cocalarul insista: "Ia vino mah putin incoa!" Q. grabeste mai mult pasul. Cocalarul, enervat ca nu i-a iesit strategia de succes, exteriorizeaza una bucata saliva in directia lui Q, dar -evident- rateaza.

Q face brusc dreapta, intrand intr-o alee, pentru a se departa de masina de cocalari agresivi. Ce fac ei in acel moment? Te-ai gandit ca oamenii normali s-ar lasa batuti si ar continua sa conduca mai departe. Dar nu, ei fac exact contrariul: opresc masina (in strada), se dau trei dintre ei jos si incep sa fuga dupa Q, strigand diverse amenintari si invective.  Q incepe si el sa alerge. Dupa circa 5 minute de alergari, trio-ul de cocalari urma sa oboseasca si sa se dea batut, pentru ca urmaritul este intotdeauna mai motivat sa alerge decat urmaritorii... 

Domnisoara A.

Studenta la facultate, capata fara sa vrea un admirator secret, cu o dorinta arzatoare de a vorbi cu ea. Care se decide sa o astepte la facultate intr-o zi, si in ziua urmatoare, si tot asa timp de o saptamana (timp in care A. nu da pe la facultate din diverse motive). "Admiratorul" este vazut de cateva ori dormind pe caloriferele facultatii, in asteptarea "muzei". Dupa o saptamana de perseverenta neclintita, stalkerul isi ia inima in dinti si intra intr-un laborator in care A. avea ore, dar e din nou short out of luck: nicio urma de A. Cere unui coleg numarul de telefon al muzei. Acesta refuza, pe motive temeinice: nu dai numere de telefon la necunoscuti dubiosi. "Admiratorul" se enerveaza si sare la bataie pe bietul coleg al muzei, care -spre norocul sau- e salvat de alti trei colegi saritori (in ajutor). The stalker was kicked out and never heard from again.

Cand mi-au fost relatate, am ramas profund surprins. Prima reactie a fost sa nu cred. Inca nu imi dau seama daca astfel de experiente agresive sunt comune, sau doar sunt eu un pic ciudat pentru ca nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva? 




5 comentarii:

  1. problema principala e ca exista super multi oameni carora le e ciudat sa vada pe cineva "diferit" vezi nea' Q , si exista si mai multa lume care pur si simplu doreste sa-si atinga scopul cu orice pret, vezi femeia A. Dar asta n-ar fi o problema daca am avea oameni care sa-si atinga scopul in viata nu? O ba da, ideea e ca modul in care o fac ei este stupid..violenta care nici asa nu o fac cum trebuie. All in all, multi oameni dubiosi care datorita efectului de haita sau datorita efectului de hormon intarziat si violent fac chestii d-astea penale.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic ca principala problema apare cand esti un om prost. dupa cum spui tu, hez, exista dorinte si impulsuri dastea si le avem cu totii uneori,problema e ca daca esti prost nu judeci si actionezi.

    PS. Exista oameni care sunt prosti circumstantial. Oricum solutia este cu siguranta to freakin' think about what you are doing more often:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ianku D. Hoodenoara16 februarie 2011 la 16:57

    Si/sau, desigur, sa te intorci, daca ai ocazia, a doua zi, cu o -armata- de tipi cu paru mare shi roshu ca sa fie inteles ca nu esti o tzinta! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) mai greu asta, ginger people are hard to come by.

    RăspundețiȘtergere
  5. un blond mai inchis zic eo. la domnu' Q. cine-o fi el...

    RăspundețiȘtergere