duminică, februarie 13

St. Valentine's

Sunt în Doroftei Pub (Ploiești) și mi-am propus să scriu despre sărbătoarea de mîine. Dar într-un mod obiectiv. Adică nu doar dintr-un punct de vedere strict masculin. Așa că o să folosesc această ocazie pentru a v-o introduce pe Ariadna. 

Discuție (contradictorie) dintre mine și Ariadna, despre St. Valentine's Day:

"În primul rînd, sărbătoarea a devenit 100% comercială: are succes pentru că este împinsă constant de la spate de marile companii de parfumuri, haine și alte accesorii. Este o ocazie foarte bună de a face oamenii să mai cheltuie niște bani, așa că o să îi bombardăm cu reclame și presiune socială ca să ne asigurăm că o vor face."

"Nu-i adevărat! Raționamentul ăsta poți să-l aplici peste tot, la fiecare sărbătoare majoră: doar pentru că oamenii vor să își facă cadouri și pentru că exista companii care fac acest lucru mai accesibil, nu înseamnă ca e ceva în neregulă cu asta. De fapt e bine să creem ocazii în care să ne arătăm afecțiunea față de ceilalți, cu atît mai mult față de iubită - voi bărbații sunteți mereu prea reci și insensibili!"

"Doar că asta e încă o problemă: presiunea pe care o puneți pe noi este mult prea mare! Vă așteptați să fie super romantic și extraordinar de senzațional totul, mereu. Vă creați așteptări prea mari, care nu vor fi împlinite. Și paradoxal, ați mai și vrea să fie spontan - deși e pre-programat! Cum poți să te aștepți ca ceva să fie spontan cînd știi că se va întîmpla fix pe data X."

"Nu știu, nu-i chiar așa. Nu-i greu să surprinzi o fată, chiar dacă se așteaptă la ceva fiindcă e St. Valentines. Suntem ușor de impresionat: trebuie doar să fii dispus să-i arăți că ții la ea și că e specială pentru tine - 14 februarie e ocazia perfectă pentru asta. Normal că ne-ar plăcea să fiți romantici, spontani și pasionali în fiecare zi, dar dacă nu puteți, măcar faceți-o cu ocazia asta."

"Acuma ai sunat ca o gîsculiță care are nevoie de validare socială!"

"Ce? Cum adică?"

"Adică te simți bine să vezi că el face chestii pentru tine, și doar pentru că te duce undeva romantic și ți-a cumpărat nu-știu-ce bijuterie, crezi că ți-ai găsit iubirea adevărată și că el e prințu' în armură strălucitoare care te va ține în puf toată viața ta."

"Păi și ce, crezi că nu merit?"

"Nu mă doare, poate meriți, poate nu - da' ideea e că nu așa funcționează lumea! Te prostești singură cu iluziile astea ieftine. Bucură-te de el ca persoană, așa cum e el, cît ai chef și cît vă convine amîndurora. Tu vrei ca el să nu aibă ochi decît pentru tine, el probabil vrea să fii o nimfomană fără sentimente, care să și-o tragă doar cu el. Nici unu n-o să primească ce vrea. Mai bine ați investi timp în a învăța să comunicați unul cu altul și să găsiți un compromis."

"Să știi că nu toți bărbații gîndesc ca tine! Și nu sunt gîsculiță! Sau poate sunt - dar doar un pic... Toate avem și o gîsculiță în noi - întrebarea e cît de tare măcăne."

7 comentarii:

  1. @Skipanu: c'mon dude. vezi postul de mai jos. chestia asta cu "Comericialul" e lipsita de continut. orice implica ceva material e comercial si orice lucru care place oamenilor se vinde.

    e absurd sa spui ca imping companiile ceva. daca ar putea companiile sa impinga asa usor produse si idei atunci n-ar mai da nimeni faliment. ciclul e invers. oamenii vor, companiile ofera.

    si da mare lucru oamenilor le plac inimioarele si cliseele romantice. big surprise. e ceva inofensiv. hai sa nu sarim cu bau-bau-ul consumerismului.

    @ Ariadna: Eram 100% de accord cu tine pana cand ai inceput sa fi sexista.

    RăspundețiȘtergere
  2. e interesant sa vezi punctul de vedere al mai multo persoane privind aceasta sarbatoare. eu consider ca amandoi aveti dreptatea voastra, este o zi in care celebrezi iubirea. nu trebuie sa fie de natura materiala. si iubirea ar trebui sarbatorita zilnic,acesta zi este pentru oameni nu f romantici,care au o ocazie sa si exploateze romantismul. trebuie privita ca oricare sarbatoare,o alta zi frumoasa in viata oamenilor. bucurati-va in felul vostru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. True that.. si plus eu zic ca toata lumea serbeaza valentine's. Sunt oamenii care au o mica jena de obicei sa se exprime mai flamboaiant iar sarbatoarea sclipicioasa a culorii roz neon este scuza perfecta. Si mai sunt oamenii care nu vor sa sarbatoreasca nimic - ei ajung sa discute cu partenerul despre ziua indragostitilor, despre dragoste si despre relatia lor facand link-ul dintre ei mai puternic.

    Ha! St. Valentine's tricked everyone!

    RăspundețiȘtergere
  4. Not to mention that if people want to celebrate something in their lives it's not right or wrong. It's just a matter of taste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ianku D. Hoodenoara16 februarie 2011 la 16:37

    Da, da totusi ce zicea omu' era ca incepe sa fie cam impus. Ajunge sa fie nashpa ala care zice k nu sarbatoreshte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu sarbatoresc, desi cred ca e perfectly ok si nu s-a luat nimeni de mine pana acum. Si daca ar face asta cineva they have the problem:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum ba Licule?! Tu mah? Nu sarbatoresti iubirea mah? Sau ar fi redundant ca tu sarbatoresti in fiecare zi, cum zice mai sus? :P

    RăspundețiȘtergere