luni, februarie 14

Carpe Noctem!

Soarele e sus pe cer iar noi suntem atacati de rafale de informatie ce au ca scop singular provocarea de trairi diverse. Pacat insa... din cauza vastei cantitati si varietati aruncate asupra noastra, le receptam ca simple umbre spalacite a ce ar fii fost menite sa fie.

Ziua simtim abia interes, teama si confort - sub imperiul lunii insa, cand mai nimic nu ne tulbura somnul, traim fascinatie, oroare si tihna.


Vorbesc de momentele sublime in care te trezesti in toiul noptii si-ti dai seama ca mai ai inca 6 ore de somn - ca timp de 6 ore, nu te bate nimeni la cap ca stai degeaba, nu suna parintii, prietena sau seful si nu te simti vinovat ca nu inveti desi esti in sesiune - sunt 6 ore in care poti sa stai linistit. Nu te culci inca... petreci 5 minute sa savurezi momentul - e liniste afara si e liniste in tine; nu te enerveaza nimic acum, nu esti stresat (de ce ai fi? - doar nu te dai acum jos din pat sa lucrezi); iti inspectezi corpul, cum respiri, cat de cald ti-e pieptul, cat de reci sunt picioarele - In cele 5 minute traiesti mai mult decat intr-o noapte de clubbing.

Vorbesc despre clipele terifiante in care deschizi ochii si iti dai seama ca nu poti sa tipi de frica - o frica irationala, dar atat de invigoranta in contrastul sau cu rationalizarile noastre mondene. Auzi o umbra neagra vuind prin camera si-ti bagi repede picioarele sub plapuma. Tii ochii inchisi si incerci sa respiri cat mai incet - daca tu n-o vezi, nici ea nu te vede pe tine. Sunt cele 5 minute in care adrenalina curge in locul sangelui.

Vorbesc despre punctul in care respiri greu si-ti vibreaza pieptul - inca atipit, vezi o mata alba care s-a urcat pe tine si-a inceput sa toarca. Probabil nu incearca sa-ti arate ca te iubeste - a dat-o afara fractu' din camera si cauta doar un loc sa doarma la caldurica - dar tu receptionezi mesajul asta ca cea mai pura dovada de afectiune, o mangai putin (cu multa grija, nu cumva sa fuga) si inchizi ochii fericit. Ciudat cum multi oameni (prieteni sau familie) nu pot sa-ti provoace asemenea sentimente... un animal mic si pufos in cautare de caldurica reuseste parca prea usor sa-ti dea 5 minute in care te simti iubit.

Ziua, in confruntarea noastra perpetua cu realitatea, viata e cea care ne traieste pe noi si devenim blazati.
Noaptea insa in cele 5 minute de iluzie... atunci doar, Nyx ne trezeste din amorteala.


2 comentarii:

  1. Ianku D. Hoodenoara16 februarie 2011 la 16:35

    E frumos, asa-i, da baiul e ca tre sa ai vreo cinci treziri in miez de noapte pt o feerie d'asta. Si in celelalte 4 treziri iti strica toata noaptea ca e intrerupt somnelu'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau ca mai rau (cum mi s-a intamplat mie acu 2 nopti) se gaseste bulgarele pufos sa-si bage ghiarele in gatul tau!

    RăspundețiȘtergere