sâmbătă, ianuarie 29

Vina Falica

Adica ai grija, citesti pe responsabilitatea ta. Daca esti prea judgemental sau nu poti sa citesti "printre randuri", inchide pagina, si citeste ceva mai light.


Avem un el si o ea. Intr-o relatie - de cateva zile, cativa ani, sau orice interval de timp intre. Si ceva merge prost. Mai exact, unul din ei vrea ceva de care celalalt nu are chef. Poate el vrea sex intr-o toaleta publica, sau poate ea vrea sa se mute cu el.

Indiferente de cine e el, sau cine e ea, conflictul se rezolva la fel: ajung sa se supere unul pe altul si sa nu mai comunice timp de cateva ore, zile, sau poate chiar sa se desparta. Indiferent cat de tare se cearta, situatia post bellum arata la fel: ea devine bosumflata ca armura lui nu e destul de stralucitoare, si se simte tradata ca el e atat de dobitoc (ca doar ea e atat misto, si a investit asa de mult in relatie); el ori isi spune ca ea e prea mare bataie de cap si pleaca in cautarea "altei mai bune", sau, daca ii pasa destul de mult, devine nervos pe ea, o acuza ca e "irationala si imposibila", si ca are prea multe nevoi, prea greu de satisfacut.

In alte cuvinte, ea da vina pe el ca e dobitoc, iar el da vina pe ea ca e irationala. Majoritatea dintre cititori vor spune acum ca adevarul e undeva pe la mijloc, ca e vina amandurora, ca nu au stiut sa comunice destul de bine, ba chiar ca e normal sa se mai certe, ca asta inseamna o relatie - ups and downs.

Fals! E doar vina lui.

In primul rand, el trebuie sa fie mereu cel cu intiativa. El trebuie sa fie cel care impinge mai mult si domina mai mult. Si stiu ca acum feminista din tine va spune ca nu-i adevarat, ca tie iti place sa domini un tip si ca ai avut relatii in care tu aveai initiativa. Dar sunt sigur ca niciuna nu a durat mai mult de 2-3 saptamani. Daca un tip nu se poate afirma in fata unei tipe, daca nu poate sa o domine, o sa fie mestecat si scuipat fara niciun fel de resentimente sau parare de rau - cu alte cuvinte, tipa care domina tipul o sa se plictiseasca instant de el.

Acum, ca am stabilit ca el trebuie sa aiba mereu initiativa, urmeaza si punctul doi. Fiindca e datoria lui sa fie cel care avanseaza relatia, e tot responsabilitatea lui sa impinga cat si cand trebuie. Daca vrea prea mult si ea se simte incomod sa-i satisfaca cererea, e vina lui. Daca vrea prea putin si ea devine plictisita si isi pierde interesul, e tot vina lui - nu a fost destul de mascul, de convins de el si de atractia fata de ea.

Cand el sare sa o sarute dupa cateva minute de flirt, nu e vina ei ca nu se simte comod sa o faca, e vina lui. La fel si cu sexul. Normal ca tu esti mereu pregatit, ca doar asa esti programat biologic, dar nu da vina pe ea daca nu vrea sa ti-o traga. Si nu, daca nu si-o pune cu tine de la al 3-lea date nu inseamna (neaparat) ca e frigida.

Reversul medaliei - cand el a fost super amabil cu tine si dragut, te complimenteaza la tot pasul, se uita numai la tine si nu te-ar atinge nici cu o pana, deja a pierdut. Te-a plictisit iremediabil, pentru ca nu are curaj, si daca nu poate sa iti tina piept nici macar tie, atunci cum te-ai putea astepta sa te protejeze de restul lumii? N-are cum sa fie vina ta, ca doar tu n-ai facut nimic. El a omis sa faca ce trebuie, si anume sa te domine.

Concluzie: e mereu vina lui, pentru ca el trebuie sa fie mereu partea activa. Ce-i de facut? Daca esti un el, fii mai atent la ce si cat vrea ea: ia in calcul si pe ea cand iti programezi "orarul" date-ului, ca doar nu esti singur. Daca esti o ea, filtreaza-ti partenerii mai atent: nu te mai uita doar la cum arata si cat de nesimtit e, nu asta inseamna "mascul": un "bad boy" nu o sa se calibreze dupa tine, o sa aiba mereu propriul lui orar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu