luni, ianuarie 24

Eleftheria i thanatos

A fost o data, ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti.



A fost o data ca niciodata ziua cea din viata oricarui barbat in care acesta trebuie sa-si recunoasca faptul ca sfarsitul i se apropie. Si astfel, Imparatul Verde chema la curtea dansului pe toti cei mai mari cavaleri de prin taramurile sale, chamand pe aceia ce sunt pragatiti sa lupte pana in vecie in numele Libertatii. Cum batranul imparat n-avea nici fii si nici fata de dat, uneori spre batjocura altor imparati, acesta avea sa imparta puterea sa maretilor cavaleri dispusi sa lupte pentru sfanta Libertate a imparatiei sale.



Si astfel, in sala de tron a imparatului infasurata de sarbatoare, se adunara toti cei chemati, sapte la numar aliniati in fata tronului spre a-i jura credinta imparatului.

In fata pasi Cavalerul taramurilor Rosii, in armura-i unsa cu sange de zmeu, ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, punand sabia pe toti cei ce refuza a imparti din avutia lor!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al doilea pasi in fata Cavalerul Insulelor de Argint cu coiful sirenelor pe cap, ce ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, facand lege din cuvantul inteleptilor regatului pentru binele Imparatiei!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al treilea pasi in fata Cavalerul Apusului cu biciul dreptatii in mana-i, ce ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, punand la locul lor toate popoarele imparatiei ce nu-s de isprava!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al patrulea pasi in fata Cavalerul cel sfant, in straie simple si umile, ce ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, unind intru credinta imparatia!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al cincilea pasi in fata Cavalerul muntilor, vanturand Buzduganul de aur, ce ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, nimicind pe toti cei dimprejurul hotarelor noastre ce ne-ar putea ameninta!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al saselea pasi in fata Cavalerul de la rasarit, cu Arcul Craiesei zapezilor pe spate-i, ce ingenunche si graii: "Voi lupta pentru Libertatea imparatiei Mariei Tale, asigurand ca nimeni sa nu uite gloria mariei tale in timpurile ce vor veni!" Imparatul dadu din cap multumit.

Cel de-al saptelea pasi in fata Cavalerul stiut doar drept Fat Frumos, in deradere cum fata-i era acoperita pe jumate de par, stiut pentru cum putea sa aduca vraji ce sa nimiceasca chiar opt oameni de-o data, si uitandu-se imprejur, fara a ingenunchea, graii "Eu.. Eu chiar am venit pentru Libertate..."




Si nu au trait fericiti pana la adanci batraneti. Niciunul dintre cei sapte cavaleri ori Imparatul nu au mai parasit sala tronului. Restul. Restul au trait mai fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu