sâmbătă, ianuarie 22

Rockareli cu putin Spice

Nu vorbesc de spice shopuri.
Nu vorbesc de mirodenia din Dune.
Nu vorbesc de Hustler Spice.
Vorbesc de condimentul meu preferat in materie de dans – Salsa.


Inainte de toate – ascult SoaD, Rammstein si Disturbed… si dau din cap (desi dupa ultimu concert am cam umblat cu gatu intr-o parte ziua de dupa)

E un sentiment exceptional sa poti sa te exprimi ca facand parte dintr-o comunitate. Sigur o sa spuna unii ca e vorba de spiritul de turma – e un imperativ biologic al carui scop e sa ne faca mai puternici ca grup.

Dar trebuie sa astepti niste momente pentru asta :

Nu-i nevoie sa-mi arati ce muzica asculti de fiecare data cand te salut deschizand gura larg, incruntandu-te si indreptand spre mine indexul si degetul mic;
Nu strigi in urechea mea “Fuck the systeeem!” dupa “Gri dorian”… astepti momentul la o melodie (Folclor) care vorbeste despre sistem;
Nu incepi un mosh agresiv la prima percutie mai ritmata – si sigur nu cu oameni care par sa vrea sa asculte muzica.

Comunitatea de rock te face sa te simti puternic – de asta simti nevoia sa-ti afirmi apartenenta mereu.

Eu propun sa mergi si la un alt capat al spectrumului muzical

Salsa e un dans social (atentie nu de societate) – fara reguli stricte esti admirat pentru originalitate. Ai posibilitate sa creezi arta pentru placerea ta, a partenerei si a publicului.

Ca sa poti sa dansezi asa ceva trebuie sa stii sa conduci/sa te lasi condusa (sa poti sa dansezi cu el/ea) si sa stii sa intretii audienta (sa dansezi cu publicul) – sa zambesti, sa-i privesti, sa faci cu ochiul unei tipe dragute. – Astfel primesti validare sociala din doua parti: din fata ta si de pe marginea ringului.
Salsa te invata sa fii agresiv – dar nu agresivul violent, distructiv al rockarashilor sus mentionati ci unul constructiv, pasional in care incerci sa obtii o legatura cu toata lumea din sala, nu incerci sa demonstrezi ca poti sa tipi mai tare/bati mai bine ca toti.


O data ce le incerci pe amandoua, o data ce te obisnuiesti cu ambele sentimente n-o sa mai simti nevoia sa vii imbracat in lanturi si tepi si pentagrame intoarse – pentru ca acum stii ca sentimentul de securitate nu vine dintr-un singur loc. Si asta inseamna ca poate exista si alte metode de a obtine acelasi lucru.

Granted o sa te trezesti din cand in cand ca faci piruete pe loc (<.<)(>.>) .


PS. Acest post NU este unul prin care explic prietenilor mei de ce dansez salsa.

3 comentarii:

  1. "Why Zar is awesome" nu e un tag legitim. Propun "Why Zar is iepurash confuz".

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate.. poate.. zic si eu acuma.. nu simti nevoie te imbraci in lantzuri si sa portzi tzepi pentru ca ai sentimentul de securitate care vine de la increderea in propria persona... si nu neaparat de la apartenete la comunitati.. poate este posibil:)

    RăspundețiȘtergere
  3. I say spinning is cool. Period.

    Nice to finally join you people.

    RăspundețiȘtergere