marți, ianuarie 25

Sexul superior

- numeric!

Imi pare rau sa dezamagesc toti misoginii si toate feministele convinse, care abia asteptau sa sara cu dintii pe mine la vederea titlului, dar nu este vorba decat de o "numaratoare" a populatiei, pe sexe.

Raspunsul il da WolframAlpha aici. Se pare ca de fapt sunt mai multi barbati decat femei, contrar tuturor zvonurilor si a faptului ca femeile traiesc mai mult.

O teorie care sa explice acest fapt este politica de "1 copil per familie" din China, care determina multe familii sa avorteze fatul cand afla ca este de sex feminin. De ce-ar face un parinte asa ceva? Pentru ca daca tot poti sa faci doar un copil, il vrei baiat, ca sa poata sa iti poarte numele - si voi credeati ca eu sunt misogin! Sau, daca nu reusesc sa il avorteze la timp (fiindca de mult ori costa bani), e de ajuns sa il abandoneze dupa nastere.

Legat de WolframAlpha: e un search-engine (sau "computational knowledge engine" mai exact, dupa cum isi spun ei) foarte dragut care stie sa interpreteze limbajul natural intr-unul matematic, si sa iti afle rezultate la diverse intrebari statistice sau factuale. De exemplu, poate sa iti spuna Care sex traieste mai mult? sau sa iti rezolve cam orice fel de ecuatie matematica de care ai avea vreodata nevoie. Mai multe aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu